nieuws

Makelaar komt om het leven in 'Feyemoord'

ROTTERDAM - Al op jonge leeftijd las Rob Vente detectives, daarnaast werd Feyenoord er bij hem met de paplepel in gegoten. In combinatie met journalistieke ervaring schreef Vente 'Feyemoord'.
Na het succes van 'Moord op de voetballer van het jaar' wilde sportverslaggever Rob Vente meer boeken schrijven. Inmiddels ligt deel twee in de winkel. In Feyemoord komen oude bekenden terug.

Makelaar

De twee hoofdrolspelers van zijn eerste boek staan ook centraal in het nieuwe boek: "Vorig jaar schreef ik ook een boek met Feyenoord in de hoofdrol. Rechercheur Groen wordt daarin bijgestaan door de jonge sportverslaggever Bindels", vertelt Vente.
Dit keer staat de moord op een louche makelaar centraal. Vente legt uit dat de makelaar niet populair is bij de spelers en de club Feyenoord: "Er zijn zoveel gegadigden. En uiteindelijk wordt er nog eentje vermoord. Want als ik eenmaal begonnen ben, ben ik niet meer te houden."

Satire

Vente heeft het idee dat ze het bij de voetbalclub zelf niet zo erg vinden: "Ik heb nog geen kritiek gehad, maar dit boek ligt pas vanaf vandaag (red. woensdag) in de winkel. Ook op de vorige heb ik geen reacties gekregen." De schrijver vervolgt door Johan Derksen te citeren: "Satire, als er iets niet goed uitkomt."
Ook een derde boek is al in de maak. Hetzelfde duo speelt de hoofdrol en hij weet de start van dat boek al: "De plot ben ik nog niet uit. Het begint in een businessunit bij Feyenoord uiteraard." In de nieuwe Kuip? "Ik ben meer voor red De Kuip", besluit Vente.