nieuws

Vloet: 'Adrie Bogers voldoet aan veel eisen'

ROTTERDAM - Adrie Bogers is woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Sparta. Voor velen misschien een verrassende keuze, maar volgens Wiljan Vloet stond Bogers sinds het ontslag van Michel Vonk al hoog op het lijstje met geschikte kandidaten.
De algemeen en technisch directeur van Sparta heeft laten weten dat hij in eerste instantie een lijst met zestig namen had voor de functie als hoofdtrainer. Daar zijn er vijf van overgebleven, waaronder Adrie Bogers. Volgens Vloet voldoet de voormalig profvoetballer aan veel van de gestelde eisen.
‘Je hebt 20 meetpunten die je neerzet. Één van die meetpunten was het hebben van ervaring, waarbij je moet afvragen hoe belangrijk dat is,' zegt Vloet. 'Als je de succesvolle trainers van het afgelopen seizoen hebt gezien, dan waren dat onervaren trainers. Dus dat is altijd moeilijk te zeggen. Maar de mensen die wij op onze lijst hadden met ervaring, die waren om verschillende redenen, sommigen ook financieel, niet haalbaar.’
Bogers kwam als verdediger uit voor NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II. Na zijn carrière als speler begon hij zijn trainersloopbaan als eindverantwoordelijke van Jong RKC Waalwijk, maar daarna was hij voornamelijk actief als assistent-trainer. In het afgelopen seizoen werd Bogers voor een korte periode aangesteld als interim-coach van NAC.
Een link met Sparta heeft Bogers niet. Daardoor zijn de reacties op zijn aanstelling kritischer dan bij de komst van interim-trainer Henk ten Cate, die in korte tijd het "Sparta-gevoel" bij veel mensen terug heeft gebracht. Vloet daarover: 'Ik denk dat geen enkele trainer het had kunnen doen zoals Henk. Fantastisch. Niet nadenken, maar doen. Het gevoel terugbrengen. Dat had alleen een trainer kunnen doen met een Sparta-verleden en met een geweldige dosis ervaring. Dat is iets anders dan wanneer je structureel aan een karwei begint. Natuurlijk hebben wij gekeken naar trainers met een Sparta-verleden en ervaring. Maar als je kijkt naar ons budget en het vraag- en aanbod op de markt, dan is Adrie Bogers de beste keuze.’
Bekijk hieronder het volledige interview met Wiljan Vloet over de komst van Adrie Bogers, de toekomst van de club nu promotie is uitgebleven en de plannen met de selectie voor komend seizoen: