nieuws

Prijswinnende taart opgedragen aan vermoorde bakker

ROTTERDAM - De bakkersgenen van de vermoorde Albert de Heer gestalte geven. Dat heeft zijn zoon Anton gedaan en met succes. Zijn bengeltaart heeft een prijs gewonnen.
Het zijn gemengde gevoelens nu Anton de Heer de eerste prijs heeft gewonnen met zijn speciaal gemaakte bengeltaart: "Het is wel een echte opsteker. De prijs draag ik op aan m'n vader die mij alles heeft geleerd. Ik denk wel dat hij trots zou zijn."
Terug naar 21 februari 2007. Op die dag werd een overval gepleegd op de zaak van banketbakker Albert de Heer in Rotterdam. De eigenaar werd vastgebonden met tape en hij kreeg een doek om zijn mond. De Heer overleed op 69-jarige leeftijd aan zijn verwondingen en werd gevonden door zijn zoon.

Inspirator

Het leven gaat door voor de zoon van Albert de Heer: "We knokken, maar vergeten doen we het nooit. Ik heb altijd met het samen willen werken. Hij was mijn inspirator."
De oude De Heer was een klassieke bakker, maar "hij zei wel altijd: verzin nou eens iets leuks. En dat heb ik geprobeerd over te nemen", zegt zoon Anton.
De bengeltaart is daar een voorbeeld van. "Lekker met een kopje koffie erbij. Het is een hazelnootschuimtaart met slagroom en amandeltjes", vertelt zijn vrouw Patricia.

Concurrentie

De concurrentie - honderd 'Heerlijk Heerlijk'-bakkers deden mee - was geducht, maar uiteindelijk is de bengeltaart van De Heer verkozen tot absolute nummer 1.