nieuws

Celstraffen tot acht jaar voor doden maaltijdkoerier

Onderzoek_Cartagenapad
Onderzoek_Cartagenapad
ROTTERDAM - Twee Rotterdamse halfbroers moeten de cel in voor de dood van een maaltijdkoerier. De man werd in maart vorig jaar doodgestoken aan het Cartagenapad in Rotterdam-Oosterflank.
De oudste van de twee broers (25) krijgt acht jaar cel. Hij is verantwoordelijk voor de dood van de maaltijdkoerier. Het DNA van het slachtoffer zat op zijn jas.
De jongste (20) krijgt twee jaar cel. Volgens de rechter plaatste hij met zijn telefoon wel de bestelling, maar er is geen bewijs dat hij bij de overval aanwezig was.

Derde man

Justitie in Rotterdam had tegen beide broers dezelfde straf geëist, namelijk 10 jaar cel. Ook voor justitie was onduidelijk wie er heeft gestoken, maar zij stelde beide broers verantwoordelijk voor het geheel. De rechter sluit niet uit dat er nog een onbekend gebleven derde man in het spel is geweest.
Het slachtoffer was een Syrische vluchteling. Rechter Trotman stond stil bij het lot van de man: "Het is wrang dat een man die een aantal jaren geleden Syrië is ontvlucht en asiel heeft gekregen, dan op een dergelijke wijze hier om het leven komt."