nieuws

Stringcaster in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Vijf mannen met snaarinstrumenten, een mondharmonica en harmonieuze stemmen, dat is Stringcaster uit Rotterdam en omgeving. Doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, Irish folk en country, bluegrass, rock 'n roll en Western swing. Ze staan al jaren op podia in binnen- en buitenland en speelden o.a. samen met James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider.

De muziek van Stringcaster is een mengeling van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Met stuwende mondharmonica, highspeed viool, pickin' resonator gitaar, 5-string banjo, mandoline, strumming rhythm gitaar en driving bass wordt een eigen sound neergezet met o.a. covers en traditionals uit de jaren '30, '40 & '50.
De in 2012 verschenen CD heet 8 More Miles en klinkt als een klok. Oordeel zelf maar hoor ook hoe goed ze hun songs live neerzetten in de Live uit Lloyd-studio. Drie mannen van Stringcaster waren al eens te gast met hun andere muzikale uitlaatklep: De Swingers. Ook dat uur is in het archief nog terug te luisteren. Awesome stuff...
Ralf Wijchgel: Vocals, 8-string Mandoline, Bluesharp, 5-string Banjo
Martin Voogd: Vocals & Rhythm Guitar
Jimmy Ellis: Fiddle
Robert van Driesten: Bluesharp, 5-string Banjo & Vocals
Marcel Verbaas: Upright Bass & Vocals