nieuws

Spartanen niet op één lijn over Bogers

ROTTERDAM - Binnen Sparta wordt wisselend gereageerd op de aanstelling van Adrie Bogers als trainer. De Raad van Commissarissen en het bestuur van de Stichting Sparta 1888 kunnen zich vinden in de keuze voor de Brabander, veel supporters en een aantal invloedrijke sponsoren denken daar heel anders over.
Namens de RvC laat president-commissaris Willem Bröcker weten het volledig eens te zijn met het eenjarig contract voor Adrie Bogers. Bröcker was zelfs bij enkele gesprekken tussen directeur Wiljan Vloet en Bogers aanwezig. Ook Rob Westerhof, de voorzitter van de Stichting Sparta 1888 (het hoogste bestuursorgaan van de club), steunt de aanstelling van Bogers. Westerhof noemt het een keuze 'die de moeite waard is'.
Beide bestuurders zijn wel geschrokken van de vele veelal negatieve reacties van Sparta-supporters op de supporterswebsite www.itwm.nl. Van de ruim 800 reageerders is bijna niemand het eens met Adrie Bogers als opvolger van Henk ten Cate. De fans hoopten op een ervaren trainer, het liefst met een Spartaanse achtergrond. Westerhof zegt daarover: 'Ik had liever ook wat meer Rotterdamse en Spartaanse invloeden in de technische staf gezien. Maar gezien ons beperkte budget is dat helaas niet mogelijk.'
Ook in de groep sponsors van Sparta heerst onvrede. Een aantal geldschieters is onaangenaam verrast door de keuze voor Bogers en zal nog deze week om opheldering vragen aan directeur Wiljan Vloet.