nieuws

'Begraafplaats Crooswijk is net een 5-sterren diner'

ROTTERDAM - Konijnen zorgen nog steeds voor grote overlast op de begraafplaats in Rotterdam-Crooswijk.
Bloemstukken en planten zijn regelmatig het doelwit van de knagende beestjes. De gemeente heeft een halfjaar geleden geprobeerd de konijnen met fretten te verjagen, maar dat is niet gelukt.
"Ik bezoek het graf van mijn overleden vrouw drie keer per week en elke keer zie ik weer dat ze planten hebben aangevreten", aldus gedupeerde Aad Biesbroek. Hij heeft Gemeentewerken al diverse keren geattendeerd op de konijnen.

'De konijnen lachen zich rot'

Zo heeft de gemeente onlangs nog fretten ingezet om de konijnen te verjagen. "Alsof drie fretten honderden konijnen wegjagen, die lachen zich rot", aldus Biesbroek.
Volgens Biesbroek worden voornamelijk graven aangevreten die net zijn aangelegd. De verse bloemen die daarbij staan, zijn aantrekkelijk voor de konijnen. "Het is hier volgens mij net een 5-sterren diner voor die beesten."
Raadslid Wubbo Tempel heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders om de konijnenplaag aan te pakken. Het is nog onduidelijk of de gemeente hier gehoor aan gaat geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl