nieuws

Red de Kuip verbijsterd over timing college

ROTTERDAM - Stichting Red de Kuip is verbijsterd dat het Rotterdamse stadsbestuur nu al een voorkeur heeft voor de bouw van een nieuwe Kuip. “Dit is onverantwoord gezien de bedragen die er in omgaan.”

De stichting diende eerder een alternatief plan in voor de nieuwe Kuip. Volgens de stichting is het veel goedkoper om het huidige stadion te renoveren. Ook dat plan wordt momenteel onderzocht door verschillende onderzoeksbureaus.
“Daarom zijn we zeer verbaasd over de timing”, vertelt voorzitter Erwin Eekelaar van stichting Red de Kuip: “Wij hebben aangetoond dat het goedkoper kan en met veel minder risico voor de gemeente. Er gaan enorme bedragen in om, dus het is onverantwoord om op voorhand een keuze te maken voor een van de plannen. Zeker in deze barre tijden.”
Toch blijft Erwin Eekelaar positief: “We hebben ons altijd gericht op de gemeenteraad. We gaan ervan uit dat die wel een verstandige beslissingen neemt. En door de signalen uit de gemeenteraad krijgen we het gevoel dat de race nog lang niet gelopen is.”