nieuws

Rotterdamse studenten helpen tienermoeders aan werk

ROTTERDAM - Studenten van de Hogeschool Rotterdam willen tienermoeders aan het werk helpen. Met dit initiatief doen ze vrijdag mee aan de Nationale Enactus Competitie, een internationale studentencompetitie die sociale projecten opzet.
De bedoeling van de competitie is om een probleem in de directe omgeving van de studenten aan te pakken. “Voor tienermoeders is het vroeg in hun leven vaak al moeilijk om aan de slag te komen,” zegt studente Sjoukje de Haan, een van de initiatiefnemers achter het project.
Daarom beginnen de studenten een bemiddeling tussen bedrijven en tienermoeders. “We hebben voor cateringsbedrijven gekozen, omdat die heel flexibel zijn,” zegt student Joella Matser. “Daarbij bieden veel van deze bedrijven ook studie naast de baan aan. En dat is belangrijk, want veel van deze meisjes hebben geen vervolgopleiding gedaan.”
Enactus is een internationale organisatie, actief in 40 landen. Vrijdag presenteren alle teams van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland hun idee in de Jaarbeurs in Utrecht.