nieuws

Inwoonster Capelle overleden na val in liftschacht

ROTTERDAM - In Capelle aan den IJssel is een 63-jarige vrouw donderdagmorgen overleden, nadat ze in een liftschacht is gevallen. Dit gebeurde toen ze een blindengeleidehond probeerde te redden. Het dier zat met de riem vast zat tussen de liftdeuren.
Het slachtoffer stapte in de lift met een andere vrouw die twee blindengeleidehonden in opleiding bij zich had. Toen het slachtoffer uitstapte glipte één van de honden met haar mee naar buiten, terwijl de liftdeuren weer dichtgingen.
De hond die naar buiten glipte zat nog vast aan de riem op het moment dat de lift de weg naar boven vervolgde. De 63-jarige vrouw heeft de hond waarschijnlijk geprobeerd te bevrijden. Ze werd korte tijd later bewusteloos met de zwaargewonde Golden Retreiver gevonden in de liftschacht. De hond heeft de val wel overleefd, aldus de politie.
Naar de precieze toedracht wordt onderzoek gedaan. Ook hoe de liftdeuren open hebben kunnen gaan, wordt nog onderzocht.
Schilders die aan het werk waren hebben de vrouw om hulp horen roepen. Zij kregen de liftdeuren niet open en hebben daarom gebeld met het liftbedrijf. Personeel was snel in het appartementencomplex aan de Poortmolen aanwezig.