nieuws

Justitie: geen straf dodelijk ongeluk

ROTTERDAM - Justitie wil geen straf voor een chauffeur die een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt op de Coolsingel in Rotterdam. Volgens justitie is hij wel schuldig, maar heeft een straf geen nut.

De chauffeur had in juli 2011, 's nachts na het Zomercarnaval, zijn vrachtwagen langs het fietspad gezet. De laadklep van de wagen hing op borsthoogte boven het fietspad. Een 25-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed op een scooter tegen de laadklep en overleed ter plaatse.
Volgens justitie was sprake van een chaotische situatie. De Coolsingel was grotendeels afgesloten tijdens opruimwerkzaamheden. Alleen het fietspad was open. Duidelijk is ook dat het ter plaatse slecht was verlicht.

'Geen fietsers gezien'

De 31-jarige chauffeur zegt dat hij niet wist dat het fietspad was vrijgegeven. "Het zag er voor mij uit als één groot evenemententerrein, waar ik overal mocht komen. Ik heb ook geen andere fietsers zien rijden."
Zijn advocaat wil volledige vrijspraak, omdat het verkeersplan onduidelijk was. Ook justitie beaamt dat er van de kant van de gemeente Rotterdam en de organisatie fouten zijn gemaakt. "Deze rechtszaak is ook een signaal. Hopelijk wordt hier lering uit getrokken."

Vader Marleen

De vader van het slachtoffer sprak in de rechtszaal: "Marleen was een levensgenieter en avonturier. Maar het is niet voorbij. Ze zit nog in ons."
Hij heeft een gesprek gehad met de chauffeur. "Ik ben blij dat het geweest is. Ik vind een straf ook helemaal niet belangrijk. We krijgen er Marleen niet door terug. De man heeft misschien een fout gemaakt, maar we zijn allemaal mensen."
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl