nieuws

De bultrug

bultrugdelta
bultrugdelta
ROTTERDAM - De bultrug, de Survivalgids voor de toekomst, natuurgebied de Ommeloop en bewoners die actie voeren voor gezonde lucht in Chris Natuurlijk van 1 juni.afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
Over de bultrug gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. Chris Natuurlijk wandelt samen met Frank Zanderink van de Stichting Rugvin, over het strand van de Tweede Maasvlakte in de hoop een walvis te zien. De bultrug is een vrij zeldzame verschijning in dit deel van de Noordzee, maar vorig jaar augustus zwom er nog een voor de kust van de Tweede Maasvlakte. De serie De Delta, wilder dan je denkt wordt door Chris Natuurlijk gemaakt in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT.............................
"Eten we nog vlees?" "Hoe gaat het met de wereld?" Donderdag 30 mei is de tijdcapsule met daarin meer dan duizend vragen over de toekomst verzegeld om pas over 122 jaar weer te worden geopend. De tijdcapsule is verbonden aan de Wilhelminasteen die in 1891 door de toen tienjarige Koningin Wilhelmina werd gelegd. Het document dat de kleine Wilhelmina toen in twee kokers achter de steen plaatste, vormt de inspiratie voor het project De Wilhelminasteen van kunstenaar Arnoud Holleman. In de nieuwe tijdcapsule zit ook De Survivalgids voor de toekomst van wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout. De gids gaat over de wereld van morgen met de kennis van nu. Op de Wilhelminapier gaat Chris Natuurlijk in gesprek met de bedenker van het project en de schrijver van de Survivalgids.
De Ommeloop is een bijzonder natuurgebiedje vlakbij Brielle en Oostvoorne waarvoor het Zuid-Hollands Landschap actie voert. De natuurorganisatie hoopt met hulp van giften de hele Ommeloop te kopen. Chris Natuurlijk hoort waarom dit eeuwenoude natuurgebied zo bijzonder is. Wie zelf wil gaan kijken kan op 11 juni met de boswachter mee op excursie.
In heel Nederland voeren burgers samen met Mileudefensie actie voor schone lucht. De afgelopen maanden zijn door het hele land meetkastjes opgehangen om de luchtkwaliteit te meten. Chris Natuurlijk kijkt samen met Milieudefensie hoe in Rotterdam-Noord gehoor wordt gegeven aan de roep om gezonde lucht. Rotterdammers die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit in hun stad, kunnen op 4 juni in Hotel New York in Rotterdam aan tafel met politici.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl