nieuws

Rotterdammer opgepakt voor stelen vwo-examen

ROTTERDAM - De politie heeft een 22-jarige Rotterdammer opgepakt voor het stelen van het vwo-examen Frans vanuit de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam.
Het eindexamen Frans had woensdag moeten plaatsvinden. Dinsdag werden de antwoorden online gezet. Het College voor Examens besloot dat het examen niet gemaakt kon worden en dat er een vervangend examen moest komen. Tegen de 17.000 vwo'ers hebben dit examen donderdagmiddag alsnog gemaakt.
Geen braaksporen
De directie van Ibn Ghaldoun zegt de 'onregelmatigheid' te betreuren. Na de publicatie van de examens op internet bekeek de directie de examens die waren opgeboren in een kluis. Van sommige examens bleken de zegels te zijn verbroken. Een paar jaar geleden verloor de school een kluissleutel en liet er een bijmaken.
De vermissing die aan het licht kwam, is toen aan de Inspectie van het Onderwijs doorgegeven. Daarna heeft de directeur van Ibn Ghaldoun het College van Examens (CvE) op de hoogte gesteld en aangifte van diefstal bij de politie gedaan.
'Nog niet vooruitlopen'
Het ministerie van Onderwijs wil nog niet reageren op de arrestatie. ''Het onderzoek loopt nog. We willen niet vooruitlopen op de uitkomst daarvan'', aldus een woordvoerster.
Volgens de politie is de verdachte geen medewerker of leerling van de school.