nieuws

Verplaatsbare parkeergarage in Rotterdam

verplaatsbare_garage
verplaatsbare_garage
ROTTERDAM - Rotterdam koopt een mobiele parkeergarage. Gedurende 5 jaar zal de verplaatsbare garage op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid geplaatst worden.
De garage telt drie verdiepingen en 270 parkeerplaatsen. Die zijn nodig om voldoende parkeerplekken te hebben op de Wilhelminapier, tijdens verschillende bouwprojecten. Wanneer de garage wordt geplaatst is afhankelijk van de parkeerdrukte.

"We investeren in een garage die we in vijf jaar kostendekkend kunnen exploiteren. Op elk moment gedurende de looptijd kan worden besloten om de garage op een andere plek in te zetten,” zegt Wethouder Baljeu. De Parkeergarage wordt neergezet door PARK4ALL.

Opbouwen
Naar verwachting wordt de garage het komende half jaar worden geplaatst. Het opbouwen kost slechts maximaal 9 weken. Als het nodig is kan de garage eenvoudig worden verbreed, verhoogd of juist verkleind worden.
De garage zal worden ingezet tussen het World Port Center en de Cruise Terminal. De parkeertarieven zijn gelijk aan die van parkeren op straat op de Wilhelminapier.