nieuws

Kizzy in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Er is tegenwoordig veel kruisbestuiving tussen jazz, pop en soul en Kizzy (1979) verzamelt al deze invloeden in haar muziek. En dat is goed te horen op haar debuutalbum ‘Unspoken Rhyme’, geproduceerd door Piet Souer en Robert Jansen.
Geboren in Rotterdam, groeide Kizzy op op het zonnige Curaçao. In die periode won ze verschillende talentenshows. Muziek en optreden bleek haar in het bloed te zitten. Dat ze goed was, bleek toen ze het Nationaal Song Festival in Curaçao won. Het resultaat was een beurs voor haar studie aan een conservatorium in Amerika. Ze verhuisde daarvoor naar Boston en studeerde muziek, toneel, ballet en tv-presentatie aan het Berklee College of Music en The Boston Conservatory.
Het plan om na vier jaar VS weer naar Nederland te verhuizen, liep uit tot een elf jaar lang Amerikaans avontuur. Maar ondanks jaren van succesvolle concerten en tv-shows in Amerika wilde Kizzy uiteindelijk toch doen wat zij altijd al van plan was geweest: terug naar Nederland waar haar familie woont. Het afgelopen jaar heeft zij hard gewerkt aan haar debuutalbum.
Kizzy woont tegenwoordig in Schiedam en is samen met haar band op verschillende podia in Nederland te bewonderen, in augustus speelt ze ondermeer op het North Sea Jazz Festival op Curaçao, tussen wereldartiesten zoals Gladys Knight, Erykah Badu, The Roots, Paul Anka, en Harry Belafonte.
In Live uit Lloyd speelde Kizzy met Peter van Vugt (drums), Frank Strokap (bas), Mario van der Pol (gitaar), André Frank (sax), Jeremy la Combé (keys), Arjen de Groot (bügel, trompet), Judith Vugts (vocals) en Renske van den Berg (vocals).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl