nieuws

Tientallen bezoekers op open dag Markthal in aanbouw

ROTTERDAM - Tijdens de Dag van de Bouw heeft de in aanbouw zijnde Markthal Rotterdam vele tientallen bezoekers getrokken. Geïnteresseerden kunnen bekijken hoe de bouw vordert en allerlei interessante feitjes te weten komen.
De bouw van de Markthal Rotterdam in het Laurenskwartier is al in 2009 gestart met de aanleg van de parkeergarage. Inmiddels is men aanbeland op de achtste etage. De woonlagen worden met behulp van een zogeheten tunnelkistsysteem gebouwd. Deze manier zorgt ervoor dat de wanden en het dak van de tunnel veel sterker en efficiënter kunnen worden gebouwd dan bij een traditionele bouwmethode.
De contouren van het gebouw worden steeds zichtbaarder, want over de bouw van één etage doet de aannemer anderhalve week. Het is de bedoeling dat de Markthal Rotterdam 30 september 2014 wordt opgeleverd. De verkoop van de woningen start eind juni.
Landelijk trok de Dag van de Bouw zaterdag 125.000 mensen. Dat is volgens de organisatie zo'n 10.000 bezoekers meer in vergelijking met vorig jaar. In Rotterdam kon men o.a. terecht bij bouwprojecten als het nieuwe stadskantoor aan de Meent, de nieuwe markthal bij de Binnenrotte en de nieuwe parkeergarage bij Kralingse Zoom.
Foto's: Leo Roubos

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl