nieuws

Wat was C-70?

C70
C70
ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 1 juni stelden wij de volgende vraag aan de luisteraars:Wat Willen We Weten:  Wat was C-70? En wat weet je er (nog) van?Het Polygoonjournaal van 1970

We kregen veel reacties, onder andere van..

Luuk Bonthond: Bij het Binnenwegplein, dacht ik, was een nieuwe flat in aanbouw en krakers of demonstranten hadden er spandoeken opgehangen. Burgemeester Thomassen zat in de kabelbaan en men stopte bij deze flat en er kwam een gesprek met de demonstranten. Na een tijdje zei Thomassen "Veel plezier, ik ga verder!".
Denny: De huisjes die ze toen gebruikte zijn later onder andere op het Weena (naast centraal station) als discotheken gebruikt. Ook de speeltuin had er toen een.
Dirk Eijk: Voor het stadhuis stond de generator voor de stoeltjeslift. Ik moet een foto hebben waar ik op de generator sta tijdens de huldiging van Feyenoord, na het winnen van de cup met de grote oren. Als eerste van Nederland. Ben met mijn moeder een paar keer mee geweest. Er was altijd wel een wachttijd volgens mij.
Ook Ed de waarheid en Cor Booster wisten er nog veel van af.