nieuws

Van der Horst: 'Blessuremoment kan niet slechter'

ROTTERDAM - De blessure van hockeyer Robert van der Horst had voor hem en zijn club Oranje Zwart niet op een slechter moment kunnen komen. De international, vorig seizoen nog spelend voor Rotterdam, mist vanwege een schouderprobleem uitgerekend de kampioenswedstrijd tussen zijn Oranje Zwart en Rotterdam.
De verdediger liep de blessure vorige week in het tweede duel tussen beide ploegen op. Oranje Zwart won de wedstrijd wel, maar verloor zijn aanvoerder. ''Ik kwam in botsing met Oliver Polkamp van Rotterdam en had direct door dat het niet goed zat. Artsen bevestigden dat even later. Nu moet ik zes weken revalideren. Het had niet op een slechter moment kunnen gebeuren", aldus Van der Horst.
De derde finalewedstrijd, aanstaande zondag in Eindhoven, zal de beslissing brengen in de strijd om het landskampioenschap. "Het is lastig om te zeggen hoe groot de aderlating is voor mijn team. Ik heb een dominante positie in de groep, ben aanvoerder en laatste man dus ik beslis nogal wat in de groep. Maar de spelers zijn erg rustig en hebben veel vertrouwen. Ik denk dat vooral het grote aantal OZ supporters voor verschil zal zorgen."
Van der Horst weet hoe erg zijn oude club Rotterdam snakt naar een landstitel. "Heel de club is er klaar voor. Had het graag vorig seizoen al gedaan maar toen verloren we de finale. Als ik het één club gun naast Oranje Zwart dan is het Rotterdam. Ik verwacht een mooie clash, want Oranje Zwart is zeker even sterk."
Van der Horst hoopt in ieder geval eind augustus weer te kunnen hockeyen. "Eind juni is de Hockey World League in Rotterdam, maar die moet ik missen met Oranje. Ik ga mij focussen op EK, dat eind augustus plaatsvindt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl