nieuws

Topklasse stap verder weg voor ASWH na nederlaag

ROTTERDAM - Het wordt voor ASWH een pittige klus om zich nog te plaatsen voor de topklasse. De formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 van ACV uit Assen en moet dinsdagavond dus flink aan de bak in Drenthe.
Pas in de 75e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Veel kansen had de ploeg uit Assen tot dan toe nog niet gehad. ASWH was de ploeg met het initiatief en de grotere kansen. Met name de standaardsituaties waarbij Mels van Driel achter de bal stond zorgden voor gevaar. Toch zorgde een Drenthse counter voor een lastige uitgangspositie voor ASWH, dat dinsdag dus de return zal spelen.
Mocht de tweestrijd uiteindelijk toch in het voordeel van ASWH worden beslist dan treft de ploeg van trainer Ron Timmers in de finale topklasser Spakenburg. De blauw-witten wonnen zaterdag met 2-3 van Bennekom en plaatsten zich zodoende voor de eindstrijd. Het eerste duel was al met 2-0 gewonnen door Spakenburg.
Hoofdklasse/eerste klasse
VVGZ zal ook volgend seizoen actief zijn in de eerste klasse. De Zwijndrechters verloren zaterdag met 1-2 van CSV Apeldoorn en dat was na het eerdere gelijkspel tegen Eemdijk niet genoeg voor promotie. Apeldoorn handhaaft zich in de hoofdklasse.
VVGZ kwam vlak voor rust op achterstand, maar kwam vlak na de pauze alweer op gelijke hoogte via Hooftman, die een strafschop benutte. In de 78e minuut vervulde Heezen een negatieve hoofdrol. De Zwijndrechter werd van het veld gestuurd wegens een onreglementaire tackle. Niet lang daarna schoot Van Schooten namens CSV Apeldoorn de winnende tegen de touwen. Een minuut daarna viel er nog een rode kaart te noteren. Opnieuw werd een Zwijndrechter, ditmaal De Keijzer, weggestuurd.
Alexandria '66 is gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Rotterdammers verloren zaterdag met 0-3 van FC 's-Gravenzande, dat Alexandria '66 aflost. Al bij rust was de eindstand bereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl