nieuws

PKC verzekert zich van kruisfinales

Korfbal
Korfbal
ROTTERDAM - De korfballers van PKC/Hagero hebben zich veiliggesteld van deelname aan de kruisfinales in de strijd om het kampioenschap van de veldcompetitie. Het team uit Papendrecht rekende zaterdag op bezoek in Harderwijk genadeloos af met Unitas: 9-27. Door het verlies van TOP bij Dalto is PKC in ieder geval verzekerd van de tweede plek.
Volgende week strijdt de formatie van coach Jan de Jager in de laatste speelronde van de reguliere competitie om de eerste plaats van de ranglijst. In eigen huis ontvangt het de huidige koploper OVVO, dat zaterdag wist te winnen van regiogenoot DeetosSnel/Volhuis. De hekkensluiter uit Dordrecht kon het de lijstaanvoerder lang lastig maken, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de korfballers uit Maarssen: 21-24.
PKC staat in de ereklasse B op de tweede plaats met veertien punten uit negen gespeelde wedstrijden. Het heeft twee punten achterstand op OVVO. DeetosSnel/Volhuis eindigt het seizoen als laatste. Met slechts één punt in het bezit is directe concurrent Unitas niet meer in te halen.