nieuws

Duitser wint Rotterdam Street Battle 2013

ROTTERDAM - De Duitser Eugen Ernin heeft zaterdagmiddag de Rotterdam Street Battle gewonnen. Het skate-evenement werd voor de derde keer gehouden in het Sportplaza in het Rotterdamse Zuiderpark.
In aanloop naar de Rotterdam Street Battle heeft organisator Sven Boekhorst een aantal woensdagavonden les gegeven aan jongere skaters uit Rotterdam. Bij de street battle gaat het niet zozeer om snelheid, maar meer om techniek. “Mooie salto’s zul je hier niet zien, het gaat hier puur om de techniek”, vertelt Boekhorst.
De Rotterdam Street Battle werd gehouden op de zogeheten lage ledge en de ledge rail en op de drop ledge, grote blokken beton die speciaal gemaakt zijn om over te skaten.
Jongeren konden tijdens een rookie contest kans maken om deel uit te gaan maken van het Nederlandse Rollerblade team. Het rookie contest werd gewonnen door August van der Velden.
Op de derde plaats belandde Rik van Huik, die ook een onderscheiding kreeg voor The Best Trick, tweede werd Adrian Röter en de eerste plaats was voor de Duitse Eugen Ernin. Hij won een bedrag van 150 euro.