nieuws

Schaatsbaan Rotterdam Stadsinitiatief 2013

ROTTERDAM - Rotterdammers hebben Schaatsbaan Rotterdam gekozen tot winnaar van Stadsinitiatief 2013. Het initiatief kreeg 9073 stemmen. Dit betekent dat het zal worden uitgevoerd. Tweede werd het project Urban Hotspring. Het was een nek aan nek race want het scheelde uiteindelijk maar 699 stemmen.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Korrie Louwes maakte de winnaar tijdens het Stadsfeest bekend. Voor het winnend initiatief was dit jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar. De kosten voor de uitvoering van Schaatsbaan Rotterdam zijn begroot op 2 miljoen euro. Dat betekent dat er nog een deel van het budget over is voor een andere finalist. Daarom kan naast Schaatsbaan Rotterdam ook het initiatief Rotterdam World Wide, begroot op iets minder dan vier ton, worden uitgevoerd.
De initiatieven
Bij het initiatief Schaatsbaan Rotterdam is het de bedoeling dat vanaf eind december tot en met februari schaatsliefhebbers terecht kunnen op een vierhonderd meter overdekte kunstijsbaan en een funschaatsbaan op sportpark Toepad. Rotterdam World Wide wil dat Rotterdammers op één dag het internet in allerlei talen vullen met alles wat ze over de stad te vertellen hebben. Het moet de aftrap zijn van het voortdurend online delen van kennis door Rotterdammers
Stadsinitiatief
Rotterdammers konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op een van de zeven geselecteerde stadsinitiatieven van de 120 plannen die werden ingediend. In totaal werden bijna 40.000 stemmen uitgebracht. De overige finalisten worden nog verder begeleid en er wordt gekeken hoe hun plannen op een andere manier gerealiseerd kunnen worden.
Foto: schaatsbaanrotterdam.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl