nieuws

Kickbokser en model sluiten zich op voor goed doel

ROTTERDAM - In het restaurant Las Palmas op de Wilheminapier in Rotterdam hebben zaterdag de Schiedamse kickbokser Gökhan Saki en het Rotterdamse model Wendy-Kristy Hoogerbrugge zich twaalf uur lang laten opsluiten in een hokje van één bij twee meter. Daarmee steunen zij de actie 'Lock me up - Free a Girl' van de stichting Stop Kindermisbruik.
Om 23:00 uur werd het tweetal bevrijd uit hun benarde positie. Saki bracht met zijn daad bijna 1500 euro aan donaties op. Onder de gulle gevers behoren onder andere voetballer Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau. Zij is één van de oprichters van de organisatie tegen kinderprostitutie. Sneijder doneerde 500 euro. Hoogerbrugge, vorig jaar verkozen tot Miss Zuid-Holland en tevens ambassadrice van Rotterdam, wist ruim 4000 euro op te halen met haar actie.
Herman den Blijker
Las Palmas is het restaurant van chef-kok Herman den Blijker, die vooral bekend is als presentator van televisieprogramma's als 'Herrie in de keuken' en 'Mijn tent is top'. Den Blijker liet zijn restaurant graag gebruiken voor dit goede doel. 'Waar moet het anders? Ik ben ooit gevraagd om ambassadeur van deze stichting te worden. Dat is allemaal wel leuk, maar ik wil wel wat kunnen doen', liet de kok weten.

'Lock me up - Free a Girl'

De actie 'Lock me up - Free a Girl' duurde van woensdag tot zaterdag en vond plaats over heel het land. Sinds 2008 heeft de stichting Stop Kindermisbruik in de Aziatische seksindustrie al duizenden meisjes helpen ontsnappen aan hun uitbuiters. Door bevrijdingsteams in Cambodja, India en Thailand worden elke week weer meisjes bevrijd.