nieuws

Saki: 'Ik word de nummer 1 van de wereld'

ROTTERDAM - Gökhan Saki is overtuigd van zichzelf. De kickbokser uit Schiedam, die momenteel de tweede plaats van de wereldranglijst bezet, beweert stellig dat binnenkort zijn naam bovenaan die rankering prijkt. 'Ik wil sowieso de nummer één van de wereld worden. Dat ga ik ook worden,' zegt de 29-jarige Saki tegenover RTV Rijnmond.
'Ik ga heel dit land op de kaart zetten, dat is mijn droom. Op dit moment voel ik me sterker dan ooit,' vervolgt hij. 'Zolang ik hard train en goed presteer kan niemand mij tegenhouden. Ik ben op een leeftijd waarvan ze zeggen dat je op je sterkst bent. Ik weet wie ik ben en ik heb de wereld bewezen dat een klein zwaargewicht zoals ik ook tegen de grote jongens kan vechten.'
Onlangs was Saki nog te sterk voor Daniel Ghita, één van zijn grote concurrenten in de top van het kickboksen. Hij moet nog even wachten op zijn volgende partij. 'Mijn eerstvolgende wedstrijd wordt een wereldtitel gevecht. Waarschijnlijk in september of november, maar ik kan niet wachten,' aldus de geboren Schiedammer.
Saki zette zich afgelopen zaterdag in voor de stichting Stop Kindermisbruik. Hij liet zich in het Rotterdamse restaurant Las Palmas van Herman den Blijker twaalf uur lang opsluitein in een hok van bij één bij twee meter. Daarmee bracht hij bijna 1500 euro op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl