nieuws

Hockeyers Rotterdam kampioen

ROTTERDAM - De hockeyers van Rotterdam zijn voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De ploeg van coach Reinoud Wolff won in de zinderende finale van de play-offs met 3-2 van Oranje Zwart, waardoor de Rotterdammers op een beslissende 2-1 voorsprong zijn gekomen.
In de derde wedstrijd in Eindhoven werkte Rotterdam tot twee keer toe een achterstand weg. Rob Reckers had de Brabanders in de eerste helft op voorsprong gezet (1-0), maar Simon Child maakte vlak na rust gelijk (1-1).
Lang konden de Rotterdammers niet genieten van die treffer, want Niek van der Schoot zorgde voor een hernieuwde voorsprong voor de ploeg die als eerste was geeindigd in de reguliere competitie (2-1).
De ploeg van Wolff maakte vervolgens met succes jacht op de 2-2. Timmo Kranstauber, die een groot deel van dit seizoen miste vanwege een blessure, was trefzeker voor de gasten (2-2). Twee minuten later zorgde Bas Campbell met een prachtige treffer voor enorme Rotterdamse vreugde: 2-3
In de spannende slotfase die volgde bleef Rotterdam, dat vorig jaar in de finale van de play-offs nog verloor van Amsterdam, overeind en kon het feest met de duizend meegereisde fans beginnen.