nieuws

Bleiswijk kanshebber beste bibliotheek

Bibliotheek_Bleiswijk
Bibliotheek_Bleiswijk
ROTTERDAM - De met sluiting bedreigde bibliotheek in Bleiswijk is een van de kanshebbers voor de titel 'beste bibliotheek van Nederland'.
Anders dan voorgaande jaren zijn de openbare bibliotheken op basis van grootte ingedeeld in drie categorieën. Bleiswijk doet mee in de categorie tot 20.000 inwoners en neemt het op tegen de bibliotheken in Laren en Ter Apel.
De instellingen worden beoordeeld op hun gebouw, inrichting, aanbod en collectie. Vier deskundige 'mystery guests' bezoeken de genomineerde vestigingen, waarna een onafhankelijke jury het definitieve oordeel velt.
Drie ton bezuinigen
Als gevolg van bezuinigingen verdwijnen mogelijk de vestigingen van Bibliotheek Oostland in Bleiswijk en Bergschenhoek. De gemeente Lansingerland wil drie ton bezuinigen op de bibliotheken. Dat is een derde van het totale budget.
Als alternatief voor de bibliotheekvestigingen wordt gedacht aan een servicepunt voor de uitleen aan scholieren in bijvoorbeeld een leegstaand pand. Het is aan de gemeenteraad van Lansingerland of de bezuiniging van drie ton wordt doorgezet.