nieuws

Agent schiet op auto na inrijden op andere agent

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een 26-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is zondagavond aangehouden omdat hij in Dordrecht met een auto was ingereden op twee politieagenten. Een agent heeft daarbij een schot moeten lossen. De man had veel gedronken.
De man viel op door zijn afwijkende gedrag. Hij stond onder meer op de Spuibrug voorgesorteerd om rechtdoor te gaan, maar sloeg plotseling rechtsaf. Agenten besloten de man te volgen voor een controle.
Toen de auto aan de Oudenhovenstraat werd geparkeerd, zagen de agenten meerdere lege blikjes waar alcoholhoudende drank in had gezeten. Op de parkeerplaats stond een man die de agenten herkenden als de passagier. De bestuurder was spoorloos.
Omdat de agenten vermoedden dat deze onder invloed was, besloten ze zich verdekt op te stellen en te wachten tot de bestuurder terug zou komen.
Dat gebeurde na twintig minuten, toen een tweede auto kwam aanrijden. Hieruit renden twee mensen naar de geparkeerde auto en stapten gehaast in. Toen ze achteruit uit het parkeervak reden, gaven de agenten een stopteken. De auto gaf gas en reed op één van de agenten in, die net opzij kon springen.
Vervolgens reed de auto in de richting van de andere agent. De eerste agent trok toen zijn wapen en schoot op de auto, waarna de bestuurder er vandoor ging.
Na onderzoek kon in de nacht van zondag op maandag de Ambachter worden aangehouden. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol en verklaarde dat hij de hele dag veel had gedronken.