nieuws

Vanaf september 's nachts donker op rijkswegen

Rijkswegverlichtiing_uit
Rijkswegverlichtiing_uit
ROTTERDAM - Rijkswaterstaat zet vanaf september de verlichting uit op een aantal rijkswegen in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Dat moet geld besparen en zorgen voor minder lichtvervuiling.
Het licht blijft 's avonds en 's nachts wel aan op plaatsen waar dat echt nodig is voor de verkeersveiligheid, zoals in tunnels of bij scherpe bochten. Op sommige wegen gaat het licht al om 21.00 uur uit, op andere pas om 23.00 uur. Om 5 uur gaan de lampen weer aan.
Zo blijft het licht branden op de ruit rond Rotterdam, maar gaat het uit op de A13 tussen Rotterdam Airport en Delft, de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem en de A20 tussen Vlaardingen en Hoek van Holland. Op de A27 wordt het donker tussen Arkel en Vianen.
Bij Dordrecht gaan de lampen uit op de randweg N3 tussen de afslag Dordrecht-Stadspolders en de aansluiting met de A16. Ook op het stuk van de A16 vanaf de aansluiting met de N3 tot voorbij de Moerdijkbrug wordt de verlichting uitgezet.
Rijkswaterstaat is al begonnen met het uitzetten van de verlichting in het oosten en zuidoosten van het land en in Flevoland.