nieuws

Twee huizen ingestort in Rotterdam +VIDEO

ROTTERDAM - In de buurt van Rotterdam Centraal zijn twee renovatiepanden ingestort. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.30 uur.
De woningen aan de Drievriendenstraat waren onbewoond en afgezet met hekken, maar het was in eerste instantie onduidelijk of er werkelijk niemand onder het puin lag. Met hulp van een hond kon worden bevestigd dat er inderdaad geen slachtoffers zijn gevallen.
Renovatie
De huizen stonden op de nominatie om gesloopt te worden, maar drie vrienden wilden de panden behouden. Ze kochten de panden om ze te renoveren en zeggen dinsdagochtend geen flauw idee te hebben hoe het instorten kon gebeuren.
Voormalig eigenaar Woonstad wilde de panden slopen omdat de heipalen in zeer slechte staat bleken te zijn. Ook zouden de muren van een te zachte steensoort zijn.
Enig overgebleven woonblok
Het huizencomplex op de hoek van van Drievriendenstraat en de Drievriendendwarsstraat is bijzonder geworden omdat vergelijkbare woningblokken in de afgelopen decennia zijn gesloopt.
Daardoor is het het enige overgebleven bouwblok in Rotterdam dat laat zien hoe de armste arbeiders in het eind van de negentiende eeuw werden gehuisvest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl