nieuws

Cornelissen en Parzival niet op CHIO

ROTTERDAM - Adelinde Cornelissen doet later deze maand niet mee aan het CHIO in Rotterdam. Haar paard Jerich Parzival, waarmee ze bij de Olympische Spelen in Londen de zilveren medaille veroverde, heeft last van hartritmestoornissen.

Parzival is maandag in de Universiteitskliniek in Gent met succes behandeld, maar zal nog wel enkele dagen in België blijven. Het herstel zal dan nog enkele weken duren. Ook het CHIO van Aken gaat daardoor aan Cornelissen voorbij. De Rotterdamse Daniëlle Heijkoop krijgt daarin een kans van bondscoach Wim Ernes.
Op het CHIO in Rotterdam, dat van 19 tot en met 23 juni duurt, mag Heijkoop ook al aan de bak. Met Daniëlle van Mierlo uit Maasland vormt is zij het regionale uithangbord van de 65ste editie van het paardensportevenement in het Kralingse Bos.
De dressuurequipe van Ernes voor het CHIO Rotterdam bestaat uit Edward Gal met Glock's Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock's Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Madeleine Witte-Vrees met Blom's Wynton. Bondscoach Rob Ehrens van de springruiters heeft zijn team nog niet definitief, maar zeker is dat Jur Vrieling en VDL Bubalu aan de start komen.
De wedstrijd in Rotterdam geldt als voorbereiding op de Europese titelstrijd eind augustus in Denemarken. Omdat het de 65ste editie is van het evenement heeft de organisatie een bijzondere vrijkaartenactie op touw gezet. Er worden 65 hoefijzers verstopt in heel Rotterdam. Iedereen die zo'n hoefijzer vindt krijgt twee vrijkaarten voor een dag naar keuze. Er komen op zaterdag 15 juni hints via Twitter en Facebook naar buiten over de verstopplekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl