nieuws

Hoogbejaarde man redt 19-jarige vrouw uit de Maas

ROTTERDAM - De 90-jarige Jaap Koppers heeft dinsdagmiddag rond twee uur de 19-jarige Sharon Adriaan uit de Maas bij De Esch in Rotterdam gered.
De bejaarde Rotterdammer was aan het vissen toen Sharon de steiger op liep bij de Plantagelaan, achter het benzinestation aan de Maasboulevard. Door de golfslag van een passerend schip verloor zij haar evenwicht en kwam in de Maas terecht.
Koppers hoorde een plons en zag de vrouw onder water verdwijnen. Hij bedacht zich geen moment, rende naar de rand van het ponton, knielde neer en greep nog net de pols van de vrouw. Hij leidde haar om een meerpaal naar de kop van het ponton, waar de stroming minder was. Daar heeft hij Sharon, samen met een vriend, uit het water getrokken. Ze was door de sterke stroming meteen al kopje onder gegaan en had veel water binnen gekregen, maar was verder ongedeerd.
Ook Jaap Koppers maakt het goed. Zijn reddingsactie, ziet hij niet als heldendaad. "Het was mijn plicht. De een verstijft van schrik als zoiets gebeurt, maar ik niet. Ik zou het zo weer doen. Ik ben wel blij dat ze niet te dik was, want anders was ik er waarschijnlijk zo achteraan gegaan."
Woensdagmiddag ontmoetten de twee elkaar in de buurt van de steiger. Sharon bedankte haar redder nogmaals en beloofde hem niet meer zo dicht langs de rand van het ponton te komen.