nieuws

Verdachte van brandstichtingen Spijkenisse is fotograaf

ROTTERDAM - De 20-jarige man die de politie heeft aangehouden in verband met een serie branden die afgelopen weekend en maandagnacht plaatsvond in Spijkenisse, is een fotograaf die bij de branden stond. Dat heeft Jeroen van Oort, vriend en collega van de website www.vrr112.nl bevestigd.
De politie hield de Spijkenisser maandagmorgen aan na de laatste brand. Hij zou zich opvallend hebben gedragen. Jeroen van Oort gelooft in zijn onschuld: "Een aantal van de branden van afgelopen weekend in Spijkenisse kan hij niet aangestoken hebben, omdat wij tot zondagavond 7 uur samen waren. Voor het overige weet ik dat hij dit nooit zou doen. Ik heb hem nooit over dit soort plannen gehoord en ik weet dat hij altijd erg meeleeft met het slachtoffer." Ook zijn moeder weet zeker dat haar zoon het niet gedaan heeft: "Op sommige websites wordt hij zelfs al als dader afgeschilderd. Ik hoop dat ze het bericht van zijn vrijlating net zo groot brengen."
Van Oort zegt te begrijpen dat de politie onderzoek wil doen. "Hij is regelmatig aanwezig bij branden en dergelijke, omdat hij daar foto's maakt voor onze website en ik begrijp dat omwonenden hem daarom makkelijk als een verdacht persoon kunnen aanwijzen."
Van zaterdag op zondag werden drie branden gepleegd in Spijkenisse. Maandagnacht was het rond half 2 opnieuw raak. In een geparkeerd autobusje aan aan de Marrewijklaan brak brand uit. Daarna vatten een caravan in de Joost Sasboutstraat, een keet in de Planetenlaan en een schuur in de Vredehofstraat vlam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl