nieuws

Levensgevaarlijke bussen van islamitische stichting

ROTTERDAM - De twee bussen met schoolkinderen van de Rotterdamse islamitische basisschool Ibn-i-Sina, die maandagmiddag door de politie op de A13 bij Delft van de weg zijn gehaald, zijn eigendom van de Stichting Leerlingenvervoer Rijnmond. De bussen worden woensdag verder onderzocht door de politie.
Zeker een van de schoolbussen zou naar links overhellen, waarna de politie beide touringcars naar een parkeerplaats dirigeerde. Daar moesten de kinderen, die terug kwamen van een schoolreisje, in andere bussen overstappen.
Volgens de schooldirecteur van Ibn-i-Sina is de Stichting Leerlingenvervoer Rijnmond verantwoordelijk voor de bussen. Deze stichting is opgericht door de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun en de SIPOR, de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (waar de Ibn-I-Sina weer onderdeel van is). De 19 jaar oude bussen zijn vijf jaar geleden overgenomen van streekvervoerder Arriva.
Ibn Ghaldoun kwam vorige week nog in opspraak door de diefstallen van de eindexamens Frans voor VWO en in de afgelopen jaren door slechte prestaties en fraude met subsidies.
Een bestuurder van de Stichting Leerlingenvervoer Rijnmond zegt dat hij de schoolbussen woensdag bij de politie kan ophalen, maar de politie ontkent dat.
Of de chauffeurs van de bussen in het bezit waren van het geschikte rijbewijs wordt nog onderzocht.