nieuws

Jong PSV maakt Jupiler League compleet

Jupiler_League
Jupiler_League
ROTTERDAM - De Jupiler League bestaat het komende seizoen weer uit twintig teams. Behalve de zestien huidige ploegen treden ook Achilles '29 en de belofteploegen van Ajax, FC Twente en PSV toe tot de eerste divisie. Het gaat om een proefproject van twee jaar.
Aanvankelijk zou Katwijk, algeheel amateurkampioen, ook toetreden tot de Jupiler League, maar de ploeg zag daar toch vanaf. De plek van Katwijk is zodoende ingenomen door Jong PSV. Achilles '29 maakte wel gebruik van de optie om te promoveren naar het een na hoogste niveau van Nederland. De formatie uit Groesbeek werd kampioen van de zondagamateurs.
Vanaf 2015/2016 gaat de promotie-degradatieregeling tussen de topklasse en de eerste divisie in. Wie bang is dat er binnenkort twee teams van Ajax, Twente of PSV in de eredivisie spelen hoeft niet te vrezen: de beloftenteams kunnen niet promoveren of degraderen. Ze mogen spelers die vijftien keer in het eerste team hebben gespeeld niet meer opstellen. Spelers mogen bovendien niet twee keer in een weekeinde spelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl