nieuws

Korfballer Schot van DeetosSnel naar PKC

johannisschot
johannisschot
ROTTERDAM - Korfballer Johannis Schot speelt komend seizoen voor de Papendrechtse zaalkampioen PKC/Hagero. Het is een opmerkelijke overstap, want Schot komt over van rivaal DeetosSnel/Volhuis.
Ondanks een kortstondige uitstap naar het Belgische Boeckenberg is de 25-jarige Schot in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende gezichten van het Dordtse DeetosSnel. Maar Schot voelt zich niet langer gelukkig in Dordrecht. Hij kan zich niet vinden in keuzes die gemaakt worden op technisch gebied. De voormalig aanvoerder van de Dordtenaren liet dat intern al blijken en speelt tijdens de tweede veldhelft in het tweede team van DeetosSnel. Na de eerdere degradatie uit de Korfbal League in de zaal is het ooit zo roemruchte Deetos ook al gedegradeerd op het veld.
Bij PKC hoopt Schot zijn oude niveau weer te bereiken om zich zodoende weer in het eerste elftal te spelen. Die kans lijkt meer dan reëel, omdat Rutger Sijstermans (basisspeler tijdens het afgelopen seizoen) eerder al aangaf te stoppen met korfballen op het hoogste niveau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl