ASWH wint niet en kan promotie vergeten

aswh
aswh
ROTTERDAM - ASWH zal komend seizoen niet actief zijn in de topklasse. De ploeg van trainer Ron Timmers speelde dinsdagavond met 3-3 gelijk tegen ACV uit Assen. Die uitslag was gezien de eerdere 0-1 nederlaag op eigen veld niet genoeg voor een finaleplaats.
Zo krijgt Spakenburg aanstaande zaterdag dus ACV en niet ASWH als tegenstander. De winnaar van dat duel speelt volgend seizoen in de topklasse. Dinsdagavond kwam het op de counter loerende ACV als snel op voorsprong tegen de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht. Al na twee minuten lag de bal achter doelman Jordy van de Corput. De bezoekers, die in de eerste wedstrijd zeker niet minder waren dan ACV, rechtten al snel de rug. Via Michael van Dommelen werd het in minuut elf 1-1.
Een kwartier voor rust zette Josiemar van de Werp ASWH zelfs op een 1-2 voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht door direct de gelijkmaker te scoren. De aanvallende intenties van ASWH werden bijna beloond toen Robbert Stout in de 72e minuut de 3-2 binnenschoot. Het noodlot sloeg toe in blessuretijd, toen de Drenthse hoofdklasser toch nog de 3-3 maakte en zich verzekerde van de finale.