nieuws

Goeree-Overflakkee kiest eerste burgemeester

ROTTERDAM - Ada Grootenboer-Dubbelman wordt, als het aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ligt, de eerste 'echte' burgemeester van die fusiegemeente. De gemeenteraad heeft dit maandagavond besloten.
De 48-jarige Grootenboer is sinds 2003 wethouder in Moerdijk en lid van het CDA. De vacature ontstond vorig jaar toen de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee werden samengevoegd tot Goeree-Overflakkee. Er waren zeventien sollicitanten.
In een persbericht meldt de gemeente Goeree-Overflakkee: "De gemeenteraad heeft in haar de verbinder gezien die de gemeente nodig heeft. Zij heeft sterk ontwikkelde sociale vaardigheden en een vlotte, toegankelijke presentatie. Daarnaast is haar resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen belangrijk geweest in de keuze. Zij beschikt bovendien over een relevant netwerk in de regio dat nodig is om de gemeente sterk te positioneren in de Zuidwestelijke Delta."
Verwacht wordt dat Ada Grootenboer-Dubbelman op 3 september kan worden geïnstalleerd, als ze officieel wordt voorgedragen door de minister van Binnenlandse Zaken. Tot die tijd blijft de huidige waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt op zijn post.