nieuws

Zeven aanhoudingen voor grootschalige coke-import

ROTTERDAM - In een internationaal onderzoek naar grootschalige import van cocaïne heeft de politie dinsdagochtend zeven mannen aangehouden in onder meer Rotterdam, Schiedam, Den Haag en Leiden. Eén van de verdachten sliep met een doorgeladen pistool met zogenaamde hollow-point munitie onder zijn kussen.
In totaal werden 23 woningen en kantoorpanden doorzocht. De politie legde beslag op computers, administratie, contant geld, een vuurwapen, kogelwerende vesten en bivakmutsen.
Coke in containers
Vorige week kreeg de politie zicht op een partij bananen die via de haven van Antwerpen naar Nederland onderweg was. Bij een controle van de container is ongeveer 285 kilo cocaïne ontdekt. De chauffeur van het transport is vorige week woensdag aangehouden. In april is in de Rotterdamse haven 114 kilo cocaïne aangetroffen in een container met hout uit Chili.

Drugstransport uit Columbia

Het onderzoek bracht verder aan het licht dat de verdachten vermoedelijk bezig zijn geweest met een drugstransport vanuit Colombia naar Nederland. Een partij cocaïne zou worden verscheept onder een deklading met bananen. Een van de verdachten reisde in april 2013 zelf naar Colombia om orde op zaken te stellen in verband met de vertraging van het drugstransport.
Tijdens een controle in de haven van Santa Marta is op 16 mei een zending van 80 kilo cocaïne onderschept. Deze partij was vermoedelijk bestemd voor de verdachten in Nederland.
Coke tussen artisjokken
Verder werd in januari een nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur in Belgisch Limburg klemgereden, overvallen en beschoten met Kalasjnikovs. De overvallers hadden het voorzien op een partij cocaïne in zeecontainers met artisjokken uit Peru. Een week later kon in Nederland een verdachte van deze drugsoverval worden aangehouden.
De aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Foto: Openbaar Ministerie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl