nieuws

Alternatief plan Kuip: niet de hoogte in, maar de diepte

ROTTERDAM - Een emeritus hoogleraar aan de TU Delft komt met een alternatief plan voor renovatie van de Rotterdamse Kuip. Het plan kost hooguit 30 miljoen euro en de architectuur van de huidige Kuip blijft behouden.
Hennes de Ridder kwam op het idee toen hij vorig jaar een televisieprogramma zag over een ander alternatief plan. Dat gaat uit van een extra ring op de bestaande Kuip en kost 117 miljoen euro. Volledige nieuwbouw, waar burgemeester en wethouders en de club zelf voorstander van zijn, kost zelfs 362 miljoen euro.
Volgens de hoogleraar kan er in deze crisistijd beter meer geld gestoken worden in het renoveren van verpauperde wijken op Zuid dan een ultraduur nieuw stadion.
Hij wil met zijn goedkopere plan niet de hoogte in, maar de diepte. Hij stelt voor om zo'n vier meter grond af te graven, waardoor het veld een stuk lager komt te liggen. Er komt dan ruimte voor 56.000 toeschouwers, businessunits, cafés en toiletten.
De Ridder werkte meer dan twintig jaar bij HBG en was betrokken bij projecten als de Stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, HSL Zuid en de Tweede Maasvlakte. Sinds 1995 was hij hoogleraar bij de TU Delft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl