nieuws

Leon Vlemmings vertrekt bij Excelsior

ROTTERDAM - Leon Vlemmings en Excelsior gaan uit elkaar. De trainer en de clubleiding van de Rotterdammers hebben in goed overleg besloten om het dienstverband te beëindigen. Vlemmings stond één jaar onder contract in Kralingen. Onder zijn bewind eindigde Excelsior in het afgelopen seizoen als voorlaatste in de Jupiler League.
'We hebben vanochtend een gesprek gehad over de ontstane situatie van de afgelopen weken. Er was een verschil van inzicht over de technische invulling. In goed overleg is besloten om uit elkaar te gaan. We gaan ons rustig beraden en willen de zaken netjes afhandelen. Uiteraard willen we ruim voor de start van de competitie onze technische staf ingevuld hebben,' reageert algemeen directeur Ferry de Haan tegenover RTV Rijnmond.
Vorige maand was er nog sprake van een vertrouwensbruik tussen Vlemmings en Excelsior. De oefenmeester had aan RTV Rijnmond laten weten na te denken over een mogelijk vertrek. Dat was niet in goede aarde gevallen op Woudestein. Later werd nog wel de lucht geklaard tussen de 43-jarige Gemertenaar, maar uiteindelijk zien beide partijen geen heil in een langere samenwerking.
Vlemmings werd in de zomer van 2012 door Excelsior aangesteld als opvolger van John Lammers. Eerder was hij werkzaam als hoofdtrainer van FC Eindhoven en AEK Larnaca. Tussen 2008 en 2011 stond Vlemmings onder contract bij Feyenoord, waar hij naast de functie van assistent-trainer ook een half jaar fungeerde als interim-trainer in De Kuip.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl