nieuws

SP zet vraagtekens bij uitslag stadsinitiatief

stadsinitiatief
stadsinitiatief
ROTTERDAM - De SP in Rotterdam wil dat de uitslag van het stadsinitiatief wordt teruggedraaid. De partij heeft stellig de indruk dat er andere spelregels worden gehanteerd dan met de raad is afgesproken.
Niet alleen het winnend stadsinitiatief Schaatsbaan Rotterdam wordt uitgevoerd, maar ook het idee dat als laatste is geëindigd. Volgens de jury van het stadsinitiatief is hiervoor voldoende budget.
De kosten voor de Schaatsbaan zijn 2 miljoen euro, terwijl er in totaal 2,5 miljoen euro beschikbaar is. Het overige budget wordt daarom gebruikt voor een ander initiatief, dat dankzij de resterende half miljoen euro volledig kan worden uitgevoerd.

Digitaal promoten

De mede-finalist “Rotterdam World Wide” is aangewezen om dit overige geld te gebruiken. Het project is bedoeld om Rotterdam digitaal te promoten en is begroot op iets minder dan vier ton.
De Socialistische Partij vindt het niet kunnen dat ook het idee dat het minst aantal stemmen heeft gekregen, nu ook wordt uitgevoerd. Volgens de jury is het besluit volgens de regels genomen. Maar de SP bestrijdt dat en wil dat de uitslag wordt teruggedraaid.
Tijdens de actualiteitenraad van donderdag zal er over de kwestie worden gesproken.