nieuws

Ambtenaren Overschie gaan een maand niet naar kantoor

ROTTERDAM - De 22 ambtenaren van de Deelgemeente Overschie mogen binnenkort een maand lang niet op kantoor komen. Tijdens deze 'Maand Zonder Kantoor' gaat het werk wel gewoon door. De deelgemeente wil hiermee aantonen dat de kwaliteit van de dienstverlening niet afhankelijk is van een gebouw.
De Maand Zonder Kantoor start op maandag 24 juni en duurt tot vrijdag 19 juli. De medewerkers mogen nu werken waar ze willen. Ze beschikken over een smartphone en een laptop en kunnen via internet gewoon inloggen op het kantoornetwerk. De telefoon van de deelgemeente wordt wel gewoon opgenomen en ook de post wordt normaal verwerkt.
Besparing
De Deelgemeente Overschie verwacht door deze manier van werken dat er bespaard kan worden op de huisvestingskosten en dat de ambtenaren meer contact hebben met de burgers van Overschie.
Afspreken kan overal
Wie een afspraak wil maken met een ambtenaar, hoeft niet meer naar het deelgemeentekantoor, maar kan dit bijvoorbeeld ook doen in een voetbalkantine van een voetbalclub of gewoon in de kroeg.
Prestatiecontracten
Middels prestatiecontracten met de ambtenaren wordt ervoor gezorgd dat het werk waarvoor ze zijn ingehuurd, gewoon wordt gedaan. In de afgelopen jaren heeft de deelgemeente al veel gedaan aan flexibel werken. Het ziekteverzuim ligt hierdoor al jaren op nul procent.
Voor paspoorten naar Stadswinkels
Voor zaken als paspoorten en rijbewijzen konden de inwoners van Overschie toch al niet meer terecht. Hiervoor moeten ze naar de Stadswinkels in Noord, Hillegersberg-Schiebroek of Centrum.