nieuws

Jan Kooijman even terug bij 'oude liefde' Scapino

ROTTERDAM - Rotterdammer Jan Kooijman, bekend als acteur, presentator en jurylid van het programma 'So You Think You Can Dance' keert voor even terug op het podium als professioneel danser.
Vanaf woensdag is hij samen met zijn vriendin Henna Lee te zien op het dansfestival van Scapino: Twools in de Rotterdamse Schouwburg. "We hebben wel even aangeklopt bij de bond van gepensioneerde dansers, maar die hebben het goedgekeurd", grapt Kooijman.
Zijn rentree komt vier jaar nadat hij gestopt is. Ook voor zijn vriendin is het professionele dansleven alweer zes jaar geleden.

Jan als publiekstrekker

Het dansduo is één van de acts op het festival Twools. Twools is al meer dan tien jaar de afsluiting van het dansseizoen. Volgens Ed Wubbe van Scapino is de bekende Rotterdammer een goede publiekstrekker. "Jan is de man die het publiek toch over de streep haalt om te komen kijken. Hij leert hen de danskunst waarderen."
'I don't care!'
Het grote publiek kent Jan Kooijman vooral als jurylid van het programma So you think you can dance'. Daar beoordeelt hij de dansers, maar wat vindt hij ervan dat hij nu zélf beoordeeld wordt? "Als ik me zorgen moet gaan maken over wat anderen van mij vinden, dan heb ik morgen een burn out. I don't care!"