nieuws

Fotograaf niet langer verdacht van brandstichting

ROTTERDAM - De 20-jarige man uit Spijkenisse die dinsdagochtend werd aangehouden op verdenking van brandstichting in Spijkenisse wordt niet langer gezien als verdachte. De politie gaat door met onderzoek naar de branden.
De Spijkenisser is door agenten opgepakt, omdat hij voldeed aan het signamelement van de mogelijke brandstichter. Deze man is meerdere malen gezien in de buurt van verschillende branden in de nacht van maandag op dinsdag in het centrum van Spijkenisse.

Serie branden

De eerste brand ontstond rond half twee in een geparkeerde autobus langs de Marrewijklaan. Daarna volgden nog drie branden, eveneens rond het centrum van Spijkenisse.
Eerst vatte een caravan in de Joost Sasboutstraat vlam, kort daarop vloog een keet van een aannemingsbedrijf in brand in de Planetenlaan. Tot slot was er brand in een schuur bij het slooppand Geldtelder in de Vredehofstraat.
Bij de eerste brand zag een getuige dat een man op een scooter wegreed. Ook bij de laatste brand werd een man gezien op een scooter in opvallende kleding. Zijn signalement werd doorgegeven aan alle politie-eenheden op straat. Agenten hebben de man aangehouden op de Centrumlaan in Spijkenisse.
Fotograaf
De man die vastzat is Robin Veerman, een redactielid van de website www.vrr112.nl. Zijn vriend Jeroen van Oort vertelde aan RTV Rijnmond dat dit volgens hem de reden is dat Veerman de verschillende branden in Spijkenisse bezocht. De 20-jarige Veerman maakt nieuwsfoto's voor de website.
Foto: Jelle Gunneweg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl