nieuws

Blinden en slechtzienden leren dansen

ROTTERDAM - Blinden en slechtzienden kunnen sinds kort in Rotterdam op salsa-dansles. Via het project Blinde liefde voor salsa leert een dansechtpaar ze met alle geduld de benodigde passen.
In het revalidatiehuis Antonius aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam komen de cursisten wekelijks bijeen op woensdagavond. Het initiatief komt van Annemarie Nodelijk. Zij raakte een groot deel van haar zicht kwijt door een goedaardige hersentumor. Die raakte haar oogzenuw waardoor ze aan 1 oog blind raakte en met de ander een kokervisie kreeg.
Nodelijk was hard op weg modeontwerpster te worden. Ze liep stage bij Daryl van Wouw in New York. "Ik dacht dat ik de naaimachine wel op Marktplaats kon verkopen. Maar toen ze er tijdens mijn revalidatie achter kwamen dat dit mijn passie was, zijn we er aan gaan werken."

Workshop

Annemarie Nodelijk heeft inmiddels een eigen tassenlijn opgezet. Elke tas die ze maakt is een uniek exemplaar. Met dansen kwam ze in aanraking tijdens een workshop.
"Ik vond het echt zonde dat dat na een halve dag alweer voorbij was en besloot toen zelf dit project op te zetten. Ik heb een dansechtpaar gevonden dat met veel geduld mensen kan leren te dansen. Op een gewone dansschool zou het te snel gaan."

Bezuinigingen

De opkomst op de eerste cursusavond woensdag is niet al te groot. "Drie mensen hebben af moeten zeggen, omdat ze geen ritten meer hebben van Vervoer op Maat. Het is echt jammer dat ze door bezuinigingen dit niet kunnen doen, terwijl ze juist aan zo'n dansles zoveel hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl