nieuws

Patrick S. ontkent moord op Farida Zargar

ROTTERDAM - Patrick S. heeft tegenover de politie ontkend dat hij Farida Zargar uit Spijkenisse heeft vermoord. Hij zou het stoffelijk overschot alleen hebben gevonden.
De 35-jarige S. staat de komende dagen terecht voor de Rotterdamse rechtbank. Hij had aangekondigd tijdens het proces "de waarheid te vertellen", maar is daarop teruggekomen. De Spijkenisser beroept zich op zijn zwijgrecht.
Venusstraat
Farida Zargar verdween in augustus 2010 spoorloos. Ze vertrok op de fiets van haar werk, maar kwam nooit thuis. Ruim een jaar later werd haar verminkte lichaam gevonden in het Mallebos. Ze miste een voet. Dit lichaamsdeel werd gevonden onder een schuur in de Venusstraat in Spijkenisse, waar Patrick S. woonde. Eerder waren daar al een tas, het horloge en een paspoort van het slachtoffer gevonden.
Roofdier
Volgens de zus van Patrick S. heeft hij de moord op Farida tegenover haar toegegeven. Dat zou zijn gebeurd tijdens een gesprek in het Huis van Bewaring. Dit gesprek werd afgeluisterd. Patrick S. zou bekend hebben door met zijn ogen te knipperen. Zijn "ja" was dus niet te horen, maar voor zijn zus wel te zien. Patrick noemde zichzelf in een gesprek met zijn zus "een roofdier".
Handlanger
Ook met handlanger Timothy S. (21) zou Patrick S. over de moord op Farida hebben gesproken. De beide mannen staan samen overigens terecht voor de moord op een andere vrouw: Nanda Kerklaan. De verstandelijk beperkte vrouw werd begin 2010 zwaargewond aangetroffen in een sloot bij de Malledijk in Spijkenisse en overleed enkele dagen later.
Een mede-gedetineerde had S. horen zeggen dat hij vijf vrouwen had vermoord en dat er twee waren gevonden.
CSI
Over de moord op Farida zou S. zowel tegenover zijn zus als tegenover Timothy hebben gerept over "de perfecte crime." Op de eerste procesdag bleek dat de verdachte een groot liefhebber is van de tv-serie CSI. Hij zou aan veel mensen hebben verteld dat hij "wel 100 duizend afleveringen" had gezien. S. droeg ook altijd een flesje ammonia bij zich om sporen uit te wissen.
Stoerdoenerij
Patrick S. zou tegen Timothy hebben gezegd dat hij Fardia ook posthuum had verkracht en van haar lichaam had gegeten. Tijdens een verhoor bij de politie noemde S. dat "stoerdoenerij." Voor de rechter ontkende hij donderdag fel dat hij seks had gehad met het slachtoffer. Het was het enige moment dat hij zich niet beriep op zijn zwijgrecht.
Straatroven
Naast de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan wordt Patrick S. ook verdacht van poging tot moord op een Poolse man en een aantal gewelddadige straatroven. Hij zou de meeste misdrijven samen met Timothy S. hebben gepleegd. Timothy moet zich volgende week tegenover de rechter verantwoorden.
Foto: De Venusstraat in Spijkenisse (archief)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl