nieuws

De otter

europeseotter
europeseotter
ROTTERDAM - De Europese otter, Verborgen Tuinen, boekenserie Bureau Marit en de Zero Plastic Week in Chris Naturlijk van 8 juni.
Over de Europese otter gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. De otter is ongeveer 50 jaar geleden uitgestorven in Nederland. In 2002 zijn er otters uitgezet in Overijssel en Friesland. Merijn van den Hoogenhoff van het Hoeksche Waards Landschap is ervan overtuigd dat de otter uiteindelijk ook in onze regio zal opduiken. Bij Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland vertelt hij over het leefgebied van de otter. De serie De Delta, wilder dan je denkt wordt door Chris Natuurlijk gemaakt in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT.............................
Wie is toch de man met de zeis? In de tuin van Rob en Wiepke zul je vergeefs een grasmaaier zoeken. Rob gebruikt liever de zeis om het gras in zijn stadstuin in Rotterdam-Spangen te kortwieken. Hoor er alles over in Chris Natuurlijk van 8 juni en tijdens het evenement Verborgen Tuinen op 8 en 9 juni in Rotterdam. Wie de Route Midden volgt, maakt kans om Eden Mobiel tegen het lijf te lopen, de verplaatsbare tuin die zich in een fietsende bloemenstoet door Rotterdam beweegt.
Wie doet er mee aan de Zero Plastic Week die maandag 10 juni begint? Door een week lang geen nieuw plastic in huis te halen hopen de initiatiefnemers aandacht te vragen voor de "plastic soep" in de oceanen. In Chris Natuurlijk aandacht voor de actie en uitleg van Jesse Goossens, schrijfster van het boek Plastic Soep.
In de Maand van het Spannende Boek komt ED Vermeulen met het vierde deel in de serie Bureau Marit, over de avonturen van Marit Johansen die een detectivebureau runt op het Noordereiland in Rotterdam.De schrijfster vertelt in de uitzending over haar nieuwe boek.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl