nieuws

Rioolrecht Zwijndrecht fors omhoog door verzakking

ROTTERDAM - Het rioolrecht in Zwijndrecht moet de komende jaren minstens 10 tot 15 procent omhoog om iets te doen aan de verzakkingen in de wijk Heer Oudelands Ambacht.
Dat denkt gemeenteraadslid Robert Kreukniet. De VVD'er woont zelf ook in de wijk: "Er is al veel noodherstel geweest, maar het houdt een keer op. Dan moet je gewoon een grote ophoog- en opknapbeurt uitvoeren".
In Heer Oudelands Ambacht blijken sommige bewoners hun stoepje bij de voordeur of hun tuin om de drie tot vier jaar op te hogen. Een bizar gevolg van de verzakkingen is te vinden aan de Sonate. "Nee, deze garage is nog nooit gebruikt", vertelt de eigenaar, "ik krijg de auto er niet in, het hoogteverschil met de openbare weg is te groot".

Halve meter

Heer Oudelands Ambacht is in twintig jaar tijd gemiddeld al ruim een halve meter gezakt en er ontstaan steeds meer problemen met de riolering. Een opknapbeurt kost 36 miljoen euro, maar dat geld heeft Zwijndrecht niet. Volgens Kreukniet is verhoging van de lokale belastingen daarom onvermijdelijk.
Een verhoging van het rioolrecht met 10 tot 15 procent komt voor gezinnen in Zwijndrecht neer op twee tot drie tientjes, bovenop de € 207,84 die men nu per jaar betaalt. Voor een eenpersoonshuishouden is dat de helft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl