nieuws

‘Tropicana Rotterzwam’ binnenkort op je bord

ROTTERDAM - Het initiatief om Tropicana te gebruiken als stadskas en overdekt stadsplein krijgt steeds meer vorm. Donderdagmiddag kwamen ongeveer twintig jonge ondernemers bij elkaar die het project de komende maanden vorm gaan geven.
De stadskas is het meest gevorderde initiatief. Siemen Cox is de stadslandbouwer die al druk bezig is met kweken van Roze Oesterzwammen in het voormalige zwembad. “De zwammen groeien op een mengsel van oude koffiedrab van Rotterdamse ondernemers en stro uit de omgeving van de stad.”
De eerste lading oesterzwammen wordt over vier weken verwacht en kan dan op bordjes in verschillende restaurants in Rotterdam terecht komen. “We proberen de afstand die voedsel moet afleggen zo klein mogelijk te houden. Het is echt een duurzaan project.”
Naast de oesterzwammen zullen er binnekort ook kruiden, sla en andere groenten worden verbouwd.
Overdekt stadsplein
Tropicana zal niet alleen worden gebruikt als stadskas. De bedoeling is dat verschillende jongen ondernemers een plek vinden in het leegstaande pand. Zo gaat restaurant Picknick starten met een terras en zullen er kleine markten georganiseerd worden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om voorstellingen te geven.
"Het moet een overdekt stadsplein worden," zegt Paul John de Jong van de Lips Capital Group, eigenaar van voormalig zwemparadijs Tropicana. "Er is ruimte voor 2000 bezoekers. Het is afwachten hoe dit project gaat lopen."