nieuws

Fer bezorgt Jong Oranje zege op EK

16decLeroyFer
16decLeroyFer
ROTTERDAM - Jong Oranje heeft de eerste wedstrijd op het EK in Israël gewonnen. De ploeg van bondscoach Cor Pot versloeg Jong Duitsland met 3-2, door een treffer van oud-Feyenoorder Leroy Fer (foto) in de slotminuut. Feyenoorders Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi speelden de gehele wedstrijd.
Jong Oranje, waar Marco van Ginkel de voorkeur kreeg boven Feyenoorder Jordy Clasie, begon prima aan de wedstrijd. Nadat Adam Maher eerst nog een schot door de Duitse doelman gekeerd zag worden, was het na 24 minuten wel raak voor de middenvelder van AZ: 1-0. Nog voor de pauze zette oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum Oranje op 2-0. Net als bij de openingstreffer ging doelman Bernd Leno niet vrijuit.
De Vrij
De start van de tweede helft was matig van Nederlandse zijde. De Vrij ging na een minuut knullig in de fout, waarna doelman Jeroen Zoet een overtreding nodig had om de Duitsers af te stoppen. De toegekende strafschop werd door Rudy benut: 2-1.

Gelijkmaker

Ook daarna haalde Oranje het niveau van voor rust nog maar zelden. Duitsland kreeg enkele goede kansen, maar doelman Zoet hield zijn doel, soms met enig geluk, lang schoon. Negen minuten voor tijd werd Zoet toch nogmaals geklopt. Holtby schoot van afstand de 2-2 binnen. Opnieuw zag De Vrij er bij de tegentreffer niet goed uit.

Gouden wissel

Na de gelijkmaker bracht Pot Fer in de ploeg voor Ola John. Die wissel pakte prima uit. In de slotminuut kopte Fer vanuit een hoekschop raak en kon Oranje alsnog juichen.
In de groep gaan Nederland en Spanje nu samen aan de leiding. De regerend Europees kampioen versloeg eerder op de avond Rusland met 1-0. Zondag neemt Jong Oranje het op tegen de Russen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl